top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFysio Woldmeenthe

Samenwerking COVID-19 herstelzorg met diëtist Anja Vis en ergotherapeut Jeannette Verstraete.


Om mensen nog beter te kunnen begeleiden tijdens hun revalidatie na doorgemaakte COVID-19 besmetting, hebben we contact gezocht met ergotherapeut Jeannette Verstraete van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en diëtist Anja Vis.

We horen vaak van mensen dat ze heel erg vermoeid zijn en moeilijk de dag doorkomen, doordat alles wat ze doen heel veel energie kost. Dit komt veel voor bij mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt en voor deze mensen biedt ergotherapie vaak een uitkomst.

Een ergotherapeut kijkt naar de dagindeling, waar je energie van krijgt en wat juist energie kost. Ze helpt je met het maken van een weekschema, zodat je aan het eind van de dag nog wat energie over hebt en je het weekend niet nodig hebt om bij te komen.

Ook zien we geregeld dat mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, en zeker de mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen, afgevallen zijn en spiermassa hebben verloren doordat ze voor een langere tijd inactief zijn geweest en vaak minder hebben gegeten. Regelmatig is thuis de eetlust ook nog beperkt en zijn reuk en smaak verminderd. Om goed te kunnen herstellen en spiermassa weer zo goed mogelijk op te bouwen is goede voeding belangrijk. Voor deze mensen kan de diëtist van toegevoegde waarde zijn. Zij maakt samen met jou een voedingsplan, dat vaak bestaat uit een eiwitrijke voeding en aangepast is aan je klachten.

Wanneer je bij ons onder behandeling komt voor revalidatie na doorgemaakte COVID-19 besmetting, zullen we samen bekijken of het nodig is om door te verwijzen naar de ergotherapeut en/of diëtist.29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page