top of page
IMG_6674.JPG

Fransisca Buitenhuis

BIG nummer: 19913314704

Fransisca is in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen,  hierna is ze aan het werk gegaan bij een fysiothrapie praktijk in Heerenveen. Hier zag ze veel zwangere dames maar dit werd in de gewone fysiotherapie opleiding nooit behandeld, vandaar dat ze besloot zich te gaan specialiseren en volgde de opleiding tot Master Bekkenfysiotherapeut aan de SOMT te Amersfoort. Dit bleek wel een stuk uitgebreider dan alleen de zwangere dames maar dat vond ze juist erg interessant. Met deze master kun je namelijk ook mensen met oa verzakkingen, urineverlies en pijnklachten in het bekkenbodemgebied behandelen. In 2014 studeerde ze af als Master Bekkenfysiotherapeut. In Heerenveen was er geen mogelijkheid om de bekkenfysiotherapie uit te breiden vandaar dat ze ook in Drachten en Zwolle aan het werk ging als bekkenfysiotherapeut. 

En toen was daar in 2019 de vacature in Steenwijk bij Fysio Woldmeenthe, wat dichterbij huis en nu werken in één praktijk in plaats van drie. 

Ze heeft nog verschillende cursussen gevolgd onder andere; 
-    NIMOC voor stuitpijn
-    Balans en stabiliteitstraining
-    Ademhaling/Bewustwording en ontspanningstherapie
-    De methode Rost voor zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn
-    Myofasciale triggerpoints in de bekken-buik en bilregio
-    Basisopleiding echografie voor bekkenfysiotherapie

Eind januari hoopt ze de cursus over diastaseproblematiek te volgen, om zo de mensen met bekkenklachten steeds beter te kunnen helpen. 

bottom of page