top of page

SHOCKWAVE THERAPIE

Behoort u tot de groep mensen die van alles geprobeerd hebben om verlost te worden van chronische pijn? Hebben andere behandelingen weinig of niets geholpen? Dan is de nieuwe shockwavetherapie wellicht een uitkomst.  

Shockwavetherapie helpt u weer pijnloos bewegen.  
In de jaren '80 werd shockwave succesvol toegepast bij het oplossen van nierstenen. Anno 2013 is de technologie verder ontwikkeld in de orthopedie en zijn de resultaten bij de behandelingen van chronische klachten van het bewegingsappaat verbluffend. Met slechts enkele behandelingen kunt u weer pijnloos bewegen. 

Wat is shockwavetherapie?  
Schokgolven (shockwaves) kent u al, denkt u maar eens aan wat er gebeurt als een vliegtuig door de geluidsbarrière gaat. De schokgolf die daarbij ontstaat wordt door de lucht geleid en laat van afstand uw ramen trillen. De golven uit het shockwaveapparaat kunt u hiermee vergelijken. Shockwaveapparatuur wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolven worden met een behandelhandstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De golven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De behandeling wordt soms gevoelig, maar zeker niet als erg pijnlijk ervaren. Dit wordt met u afgestemd.

Shockwavetherapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. 
Bij shockwavetherapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg. 

Resultaat van shockwavetherapie. 
Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt u het resultaatvan de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en de (chronische) wordt minder. U kunt weer ongehinderd bewegen! 
De resultaten van shockwave zijn wetenschappelijk aangetoond bij specifieke indicaties. In het buitenland wordt de methode veelvuldig toegepast, zowel in de sportgeneeskunde als in de orthopedie. In Nederland behandelen steeds meer fysiotherapeuten hun patiënten met shockwavetherapie 

Vergoeding shockwavetherapie. 
Indien u aanvullend verzekerd bent dan wordt shockwavetherapie vergoed door uw zorgverzekering. Anders kunt u de behandeling zelf betalen. Verwijzing van uw (huis)arts is niet noodzakelijk. 

Typische symptomen voor shockwave therapie zijn:

- tennisarm of golferselleboog

- pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)

- schouderproblemen, met of zonder verkalking

- pijn rondom de knie of de enkel

- langdurige achillespeesproblemen

- hielspoor

- langdurige pijn onder de voetzool

bottom of page