top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFysio Woldmeenthe

"Oh.. ik dacht dat ik niets hoefde te betalen, ik ben toch aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?"

Of.. "Het komt toch uit de basisverzekering dan kost het mij toch niets"


Deze reacties krijgen we vaak te horen bij Fysio Woldmeenthe.

Dit heeft alles te maken met het verplichte eigen risico.


Voor de basisverzekering 2021 heeft elke volwassene een verplicht eigen risico van €385. Dat betekent dat u de eerste €385 die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.


Als uw behandeling fysiotherapie onder de basisverzekering valt, betaalt u als volwassenen eerst het eigen risico (als dat tenminste niet al besteed is aan andere zorg). Let op: als de behandeling doorloopt in een volgende kalenderjaar betaalt u opnieuw eerst het eigen risico. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt geen eigen risico.


Welke behandelingen fysiotherapie vallen onder de basisverzekering?

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door uw basisverzekering. De regels zijn behoorlijk ingewikkeld. Vraag bij twijfel uw fysiotherapeut of zorgverzekeraar om opheldering.


Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor volwassenen

· Als u een aandoening heeft die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 20ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

· Bij artrose aan knie of heup krijgt u eenmalig maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed.

· Bij urineverlies krijgt u eenmalig 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.

· Bij etalagebenen krijgt u maximaal 37 behandelingen in 12 maanden vergoed

· Bij COPD krijgt u, afhankelijk van de ziektelast en ziektestabiliteit (longaanvallen), tot maximaal 70 behandelingen per jaar vergoed.


Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar

· Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed. Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de zorgverzekeraar.

· Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de 'lijst chronische aandoeningen fysiotherapie' staan volledig vergoed.

· Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.


Dus als uw behandeling uit de basisverzekering vergoed wordt dan declareren wij bij de zorgverzekeraar . Die zal dan kijken of uw eigen risico al op is. Is dit niet het geval dan zal de verzekeraar de kosten voor de behandelingen eerst van uw eigen risico afhalen.

Mocht u na deze uitleg nog vragen hebben , neem contact op voor meer informatie.
135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page