top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFysio Woldmeenthe

Nieuw bij Fysio Woldmeenthe: Bekken Bodem Check en Post Partum Consult

Ben je onlangs bevallen en benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem na de bevalling functioneren?

Wil je advies over wat je zelf kunt doen om snel te herstellen? Wil je weten of je meer kans hebt op klachten van je bekkenbodem, zoals urine- of ontlastingsverlies, verzakkingsklachten of bekkenpijn?

Doe dan de Bekken Bodem Check!

Deze bestaat uit het invullen van een online Screeningslijst en het Post Partum Consult bij de bekkenfysiotherapeut. Filmpje over Post Partum Consult

De procedure is als volgt:

De Screeningslijst vul je in in de periode van 6 weken tot 9 maanden na de bevalling en is beschikbaar op www.bekkenfysiotherapie.nl en www.bekkenbodemcheck.nl .

Na het invullen van de screeningslijst krijg je een advies op maat.

  • Je hebt geen klachten; dan kan je op www.bekkenfysiotherapie.nl informatie vinden over de bekken(bodem), oefeningen en tips.

  • Je loopt meer risico op het krijgen van klachten; dan kan je ervoor kiezen om een afspraak te maken bij de bekkenfysiotherapeut voor een Bekken(Bodem)Check

  • Je hebt klachten in de bekken(bodem)regio; dan krijg je het advies om een afspraak te maken voor onderzoek en behandeling bij de bekkenfysiotherapeut

  • Je hebt geen klachten, maar toch een vraag over het functioneren van je bekkenbodem; dan kan je ervoor kiezen om toch een afspraak te maken voor een Bekken(Bodem)Check Consult bij de bekkenfysiotherapeut.


Bij het maken van een afspraak is het belangrijk om aan te geven dat het gaat om een Post Partum Consult. Neem de code mee die je krijgt nadat je de vragenlijst hebt ingevuld. Met deze code kunnen jouw gegevens opgehaald worden en de reden van de afspraak besproken worden. Mogelijke vragen kunnen zijn:

  • Wat kan ik doen om de kans op het krijgen van klachten te verkleinen?

  • Hoe is het nu met de functie van mijn bekken en/of bekkenbodem?

  • Doe ik de oefeningen goed?

  • Wanneer mag ik weer sporten?

  • Vragen over plassen, ontlasten, toiletadviezen, seksualiteit, lage rug- en bekkenklachten


Op deze vragen krijg je antwoord en er wordt een lichamelijk onderzoek gedaan, bestaande uit houdings- en bewegingsonderzoek van het bekken en een inwendig onderzoek van de bekkenbodemspieren. De resultaten worden besproken en je krijgt een advies op maat. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor verder onderzoek en behandeling.

De online Bekken Bodem Check is gratis

Het Post Partum Consult bij de bekkenfysiotherapeut kost € 95. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer er echter sprake is van klachten in het bekken(bodem)gebied en er tijdens het onderzoek functieproblemen worden gevonden, waarvoor behandeling noodzakelijk is, wordt het Consult omgezet in een intake en onderzoek bekkenfysiotherapie en gedeclareerd bij de Zorgverzekeraar in de Aanvullende Verzekering.


Je kunt bellen naar de praktijk (0521-510956) voor een afspraak (liefst tussen 8:30 en 12:30) met een van onze bekkenfysiotherapeuten of inschrijven via de website.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page