top of page
Zoeken
  • Eline en Sandra

Oefenprogramma 2/5: Beenspieren


Vandaag staat het oefenprogramma beenspieren voor u klaar op onze website. De tweede van 5 oefenprogramma's.

Beenoefeningen zijn erg belangrijk om mee te nemen in een training. Door het doen van verschillende beenoefeningen werk je namelijk aan je stabiliteit, zowel rondom gewrichten als enkels, knieën en heupen, als je rompstabiliteit. Leuk meegenomen: beenspieren bestaan uit grote spiergroepen, waardoor je sneller calorieën verbrandt tijdens het trainen. Maar ook na het trainen, tijdens het herstel, gebruiken je beenspieren veel energie.

Lunges

Één oefening om zowel je vierhoofdige dijspier (musculus quadriceps femoris), achterdijbeenspieren (mm. hamstrings), bilspieren (gluteus muscles) als je rompstabiliteit (core) te trainen. Bij het uitvoeren van een lunge moet je namelijk de buikspieren aanspannen om je evenwicht te bewaren.

Zijwaarts beenheffen

Dit is een oefening waarbij je de nadruk legt op de middelste bilspier (musculus gluteus medius). Dit is een van de belangrijkste stabilisatoren van de heup en het bekken en heeft daarmee invloed op de positie van de heup. De positie van de knie staat hiermee in directe verbinding. Zwakte van deze bilspieren kan dan ook gepaard gaan met vele klachten rondom de heupen, maar ook rondom de knieën en richting de enkels. De middelste bilspier helpt dus ook mee bij het rechtop lopen.

Herken jij jezelf in de Trendelenburg Sign?

https://youtu.be/0rcczDEWDqU

https://8b874281-cbbc-4220-9c85-5bd8d7b33d3f.filesusr.com/ugd/b1467f_79963e0d3cc64c74b722fc46fe2ef724.pdf


219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page