top of page
Zoeken
  • Eline en Sandra

Oefenprogramma 1/5: Buikspieren


De eerste van 5 oefenprogramma's staat voor u klaar op onze website. Deze programma's zijn voornamelijk bedoeld voor onze fysiosporters, maar natuurlijk zou het voor iedereen goed zijn om in beweging te blijven in deze tijden.

Vandaag willen we een paar buikspieroefeningen uitlichten.

Buikspieren zijn belangrijke spieren, omdat ze bijdragen aan de rompstabiliteit. En een goede rompstabiliteit verlaagt het risico op (lage)rugklachten.

Als eerste gaan we het hebben over de sit up. Dit is een buikspieroefening die erg veel gebruikt wordt in oefenprogramma's. Bij deze oefening zijn verschillende buikspieren aan het werk. De nadruk ligt op de rechte buikspieren (musculus rectus abdominis). Maar ook actief zijn de dwarse buikspieren (musculus tranversus abdominis) en schuine buikspieren (musculus obliquus internus/externus abdominis). Daarnaast zijn er verschillende spieren actief die over de heup lopen (o.a. musculus psoas major, musculus iliacus, musculus rectus femoris, musculus psoas minor), de heup buigt immers.

https://8b874281-cbbc-4220-9c85-5bd8d7b33d3f.filesusr.com/ugd/b1467f_0db9f4f250d444089afe765e263fab6f.pdf


98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page