top of page
Zoeken
  • stanjansen

Update FWM beleid bij Coronavirus:


Beste cliënten en patiënten van Fysio Woldmeenthe,

Allereerst onze hartelijke dank voor jullie begrip, steun en medewerking! Het coronavirus heeft ingrijpende consequenties voor ons allemaal.

Gisteren is er overleg geweest op het ministerie van VWS met het KNGF, andere zorgkoepels en Zorgverzekeraars Nederland. Het KNGF ( onze beroepsvereniging) heeft naar aanleiding van signalen die ze vanuit onze achterban ontvingen, ingebracht dat huisartsen een dringend beroep blijven doen op de inzet van fysiotherapeuten. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten. Het KNGF legt de komende dagen de definitie van 'noodzakelijke fysiotherapeutische zorg' voor aan VWS en de zorgverzekeraars.

De praktijk open houden betekent dat wij risico's nemen, maar we doen alles om de hygiëne te waarborgen volgens de adviezen van het RIVM. We verwachten van onze patiënten ook dat zij de adviezen opvolgen: - kom niet naar de praktijk, wanneer u verkouden bent, koorts hebt, zieke huisgenoten hebt of tot een risicogroep behoort. Ook niet om uw afspraak af te zeggen! - we gebruiken geen bankhoezen meer, maar vragen u dringend om 2 grote handdoeken mee te nemen voor de behandeling - indien u niet naar de praktijk kunt komen, maar toch uw behandelend fysiotherapeut wilt spreken, bieden wij ook de mogelijkheid tot een videoconsult op de afgesproken tijd. Neem hiervoor contact op met uw fysiotherapeut. - kom zoveel mogelijk alleen! Hoe minder mensen in de wachtkamer hoe beter!

Met elkaar komen we deze moeilijke tijd door!

Met vriendelijk groet,

Team Fysio Woldmeenthe


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page