top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFysio Woldmeenthe

CORONAVIRUS | Update 15 maart


Beleid bij Fysio woldmeenthe Steenwijk

Het beleid vanuit de overheid en onze beroepsvereniging is dat de praktijk vooralsnog open kan blijven, afspraken kunnen gewoon doorgaan. Een en ander natuurlijk met in achtneming van de geadviseerde maatregelen van het RIVM.

Graag vragen we dus aan iedereen de geadviseerde maatregelen van het RIVM te volgen:

* Was regelmatig grondig je handen met water en zeep.

* Gebruik wegwerp zakdoekjes.

* Geen handen schudden.

* Als je moet hoesten en/of niezen doe dit in je elleboog

* Hanteer zo mogelijk een sociale afstand van 1,5 meter.

Graag vragen we om in volgende gevallen contact op te nemen met de praktijk om de afspraak uit te stellen naar een later tijdstip:

* Indien je koorts hebt, als je regelmatig moet hoesten en/of niezen of als je je grieperig voelt.

* Indien je in contact bent gekomen met personen die positief getest zijn of personen die symptomen van Corona hebben, maar (nog) niet getest zijn.

* Indien je recent in een risicovol gebied bent geweest.

Wij hebben als fysiotherapeuten altijd al veel aandacht voor hygiënische maatregelen zoals het regelmatig wassen en desinfecteren van onze handen en het ontsmetten van oppervlakken. Wat dat betreft word je met de zorg behandeld die je van ons gewend bent. Toch hebben we als praktijk besloten een aantal extra maatregelen te nemen:

* Kwetsbaren worden sowieso t/m 6 april niet behandeld. De therapeuten bellen mensen uit de risicogroep op om de afspraak te verzetten. Als je denkt dat je tot de groep kwetsbaren behoort en we hebben geen contact met je opgenomen, neemt u dan zelf contact op.

* We streven ernaar de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden. We verzoeken je zoveel mogelijk alleen naar de afspraak te komen, niet met partner en/of kinderen. Natuurlijk mogen ouders hun kind wel begeleiden naar de behandeling.

* Mocht iemand je naar de afspraak vervoeren, vragen we vriendelijk of deze persoon niet mee naar binnenkomt en geen plaats neemt in de wachtkamer.

* De gebruikelijke literatuur in de wachtruimte hebben we tijdelijk weggehaald.

* Als je de praktijk toch bezoekt met een verkoudheid, hoesten, niezen, koorts en/of griepverschijnselen laten we de behandeling NIET doorgaan en sturen we je onverrichter zake terug naar huis, ook als je ervan overtuigd bent dat het niet om Corona gaat.

Fysiofitness/ fysiosport groepen:

Gezien het besluit van de overheid hebben wij besloten de Fysiosport trainingen in ieder geval tot en met 6 april niet door te laten gaan.

Wij realiseren ons dat in de huidige situatie veel wordt gevraagd van eenieders begrip en flexibiliteit. De situatie verandert in snel tempo. Mochten de richtlijnen, prioriteiten en afspraken omtrent onze praktijkvoering landelijk of regionaal veranderen, dan zullen we iedereen zo snel mogelijk hierover informeren. Hou daarnaast zelf ook de regelgeving in de gaten. Genoemde afspraken zijn van kracht t/m 6 april, tenzij de overheid of beroepsvereniging tussentijds het advies aanpast.

Bij vragen hierover mag je altijd contact opnemen met onze praktijk. Op onze website (https://www.fysiowoldmeenthe.nl) en onze Facebookpagina (Fysio Woldmeenthe Steenwijk) zullen wij u verder blijven informeren.

Wanneer u ons op Facebook volgt kunt u snel onze updates zien.

Voor persoonlijk contact kunt u ons bellen op 0521-510 956 van 8:30-12:00u. In de middag staat de voicemail voor u klaar, u kunt uw boodschap inspreken. Daarnaast kunt u uw behandelaar in de middag bereiken op haar of zijn eigen nummer zoals vermeld op onze website ONS TEAM. Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Team Fysio Woldmeenthe Steenwijk.


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page